Workshop 3, 4, 5 en 6 creatief schrijven

Hou je van schrijven? Wil je op een ontspannen manier, op een gezellige locatie, in een kleine groep, kennis maken met creatief schrijven aan de hand van oefeningen en feedback? Of je nu beginnend of al ervaren bent, jong of oud…

In deze workshopreeks neemt Karolien Joossens je elke veertien dagen mee op een reis langs stijlen en technieken. In elke workshop werken we rond een ander thema. Je bent welkom om inspiratie op te doen, aan je stijl te schaven, te proeven van verschillende genres en technieken, en vooral: om leuke schrijfopdrachten te maken! Samen lezen we voor, bespreken we en geven we feedback.

De thema's van de volgende workshops zijn:

 • Vrijdag, 29/03/2019, Workshop 3 soorten vertellers: Over de invloed van vertelspectief op je verhaal. Welke soorten vertellers zijn er, en hoe kies je het meest passende vertelstandpunt voor jouw tekst? Ook over speciale gevallen: onbetrouwbare vertellers... Oefeningen en een voorbeeldtekst.
 • Vrijdag, 12/04/2019, Workshop 4 personages creëren: Hoe schep je zowel het innerlijk als het uiterlijk van een personage? Over namen, tonen in plaats van benoemen (show don't tell), en over de lezer emotioneel betrokken doen raken. Met oefeningen en voorbeelden.
 • Vrijdag, 26/04/2019, Workshop 5 emoties: Weinig theorie, veel oefeningen! We verkennen de soorten emoties en we schrijven ons los ...
 • Vrijdag, 10/05/2019, Workshop 6 dialogen: Door dialogen komen je personages tot leven en geef je vaart aan je verhaal. We bespreken het Samenwerkingsprincipe en oefenen op het typeren van personages aan de hand van hun stem.

De workshopreeks wordt gegeven door Karolien Joossens. Ze is gepassioneerd door schrijven en lezen. Ze studeerde Germaanse Talen aan de RUG en werkte negen jaar in een boekhandel. In 2018 mocht ze haar grootste droom verwezenlijken en publiceerde ze haar debuutroman, De Tragedie van Swerthout-Wittebeek. Ze neemt je mee op een reis langs allerhande schrijfoefeningen, schrijftechnieken en inspirerende voorbeelden uit de literatuur.

Praktisch
 • Wanneer
  Vrijdag, 29/03, 12/04, 26/04 en 10/05/2019 - 19u00 tot 21u00
 • Locatie
  PAND7
 • Prijs
  €25 (inclusief BTW) per avond

Je moet enkel papier en je favoriete schrijfpen meebrengen. Wij voorzien koffie, thee en water tijdens de workshops. Om een goede begeleiding te voorzien tijdens de workshop is het aantal deelnemers beperkt tot 10 personen.

Inschrijven

Stuur een mailtje naar [email protected] om je in te schrijven. Vermeld zeker welke workshop, je naam en het aantal personen. Je krijgt van ons een bevestiging met de betalingsgegevens. Je inschrijving is compleet wanneer we de betaling ontvangen hebben. Als de workshop volzet is kunnen we je op een wachtlijst plaatsen.